Supa crema de morcovi in stil tailandez

Ingrediente:

3 linguri ulei de cocos

1 ceapa  alba mare

3 catei de usturoi

1 buc ghimbir

4 fire de lemongrass

1 ardei cayenne

1 conserva lapte de cocos

1 lingura seminte de coriandru

1 lingura chimion

putina nucsoara

1 kg si jumatate de morcovi

sare si piper

busuioc proaspat

1 lime, optional

1. Curatam morcovii si ii taiem rondele. Taiem ceapa juliene si usturoiul si lemongrass-ul rondele, Razalim ghimbirul.

2. In uleiul de cocos punem la prajit ardeiul cayenne, ceapa, ghimbirul, usturoiul, lemongrass-ul. Amestecam aproximativ 2 minute apoi adaugam chimionul, coriandrul si nucsoara.

3. Adaugam si morcovii, saram si piperam; iar apoi turnam 2 litri de apa si lasam sa fiarba.

4. Cand morcovii sunt fierti si apa a scazut considerabil, oprim focul si adaugam mai bine de jumatate de conserva de  lapte de cocos. Restul laptelui de cocos il folosim sa decoram farfuria. Cu ajutorul mixerului vertical pisam toate legumele pana obtinem o crema.

5. Puneti supa in farfurie, picurati cu lingura putin lapte de cocos, adaugati frunze de busuioc si optional puteti stoarce putin suc de lime.

Eu am savurat-o cu seminte de canepa de data aceasta.

Savurati! Giovanna

Giovanna

Despre Giovanna

Abdomenul se face in bucatarie!

Niciun raspuns la Supa crema de morcovi in stil tailandez

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *