Somon in crusta de ierburi si piure de mazare cu menta

Ingrediente somon:

file de somon proaspat

1/2 lamaie

3 – 4 linguri seminte de canepa

1 catel de usturoi

2 – 3 lg ulei de masline

salvie, busuioc, cimbru lamaios(daca este, daca nu si normal), oregano

sare si piper

Ingrediente piure mazare:

500 gr mazare, eu am avut congelata

1 catel de usturoi

menta proaspata dupa gust

sare

ulei de masline

piper rosu, optional

1. Intai de toate punem la fiert, cu putina sare, mazarea. Intre timp pornim cuptorul si pregatim somonul.

In vasul robotului de bucatarie pisam sucul de lamaie, uleiul de masline, semintele de canepa, usturoiul si restul ierburilor pana cand obtinem o pasta. Saram si piperam somonul, intindem peste pasta obtinuta si il dam la cuptor aprox 15 minute.

2. Din nou in robotul de bucatarie, punem mazarea fiarta cu putin din apa in care a fiert, putin ulei de masline, sare, usturoi si frunzele de menta si pisam pana cand obtinem un piure.

3. Serviti impreuna pe platou, adaugati putin piper rosu daca doriti. Foarte bun!!!!!!

 Savurati! Giovanna

Giovanna

Despre Giovanna

Abdomenul se face in bucatarie!

Niciun raspuns la Somon in crusta de ierburi si piure de mazare cu menta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit foloseste Akismet pentru a reduce spamul. Afla cum sunt procesate datele comentariilor tale.