Anul 2019 intr-o privire

Cu siguranta anul 2019 va ramane in istoria personala cu o noua revelatie din care am avut foarte multe de invatat: sportul ma ajuta sa ma simt mai bine dar mai mult de atat, faptul ca prin sport pot sa fac bine si celor din jur.

Citeste in continuare

Maratonul de la Köln 2018

Aventura de la Cologne a inceput in luna iunie la Pride Cluj, unde l-am cunoscut pe Andreas Wolter, viceprimarul orasului, care a venit la Cluj sa tina un discurs. Asa am aflat ca orasele noastre sunt infratite inca din 1976 si ca ei organizeaza un frumos maraton in toamna, la inceputul lui octobrie. Decizia de a participa a fost super usoara, deoarece am primit invitatia de a face parte din delegatia Clujului, care urma sa participe pentru prima data la acest maraton.

Citeste in continuare

Berlin insorit

Anul asta a fost ultimul in care am putut sa particip la Maratonul de la Berlin din pozitia de “fast runner” in functie de timpul alergat la Riga cu doi ani in urma si am zis ca merita sa ii mai dau o sansa in speranta ca as prinde o zi buna de alergat. Daca tineti minte, anul trecut la Berlin a plouat, a fost frig si nu am prea avut o experienta extraordinara. Nici nu am avut record mondial cum spera toata lumea. 🙂

 

Citeste in continuare

Podersdorf 2018 – mii de traznete

A trecut mai bine de o luna de la singura cursa pe distanta Ironman de anul asta pe care am facut-o si am zis ca nu trebuie sa las timpul sa treaca  fara sa vorbesc putin despre aceasta experienta. A fost a 6-a competitie pe distanta asta, dar cea de la care am avut de invatat poate cel mai mult pana acum.

Citeste in continuare

Scurt raport de cursa – Prima jumatate a lui 2018

Din pura curiozitate am ajuns sa vad rapoartele din prima jumatate a lui 2018, incercand sa-i arat unui prieten cum se pot verifica activitatile din Connect. Si am avut o mica surpriza. Eu acuma am zis de ceva vreme ca mai franez din ritmul si intensitatea antrenamentelor si imi las timp si pentru alte activitati zilnice, insa nu ma asteptam la chiar atat de putini kilometri… Planul era ca in timpul concursului, ca e el de alergare, ciclism sau triatlon, sa am o experienta cat mai placuta si sa termin intr-un timp cat mai rezonabil. 🙂

Citeste in continuare

2h:53min – Zurich Marato de Barcelona

Ei bine, cand ma gandesc la timpul acesta imi aduc aminte de primele alergari, cand daca treceam de 7min/km si 2km alergati era un lucru mare. Si ulterior de progresul treptat la maraton: 4h:30, 3h:55, 3h:23, 3h:13. De fiecare data credeam ca am coborat la limita inferioara si ca nu se mai poate cu mult mai jos. Ca o paranteza, in lunga pauza de scriitor semidoct 😀 puteam sa mai scriu despre vreo 2-3-4 curse – inclusiv despre una dupa care prietenii m-ar fi vizitat undeva intre Col du Galibier* si Col du Lautaret ca sa-mi aduca flori :D, cateva Ironmanuri (bine, doar distanta) si niste maratoane – am preferat sa fiu haterit personal si nu pe fb ;-). Sa revenim in schimb la subiect…;-)

Citeste in continuare

GR7 Podul Olt…reloaded by Mihai:)

DSC_2561

Auzisem de Gentlemans’ Race (GR) de vreo 2 ani dar nu m-am gandit niciodata serios sa particip, fiindca stiam ca trebuie sa ai o echipa de 4-6 oameni cu care sa te inscri iar eu sunt  mai degraba un calaret singuratic (boala de triatlonist) si nici nu ma simteam in stare sa mobilizez o echipa. Mai stiam si ca locurile sunt limitate si  ca evenimentul e sold-out in cateva ore (un fel de-a spune sold-out ca de fapt inscrierea nu costa nimic) deci multe motive sa privesc de la distanta fenomenul.

Citeste in continuare

Valencia, Mon Amour

A trecut aproape o luna de la Maratonul de la Valencia si uite-ma din nou in drum spre… Valencia. Acum un an, tot aici, am trecut bariera celor trei ore, iar acum ne-am intors sa vedem cat de jos putem cobori. Daca pana acum eu si Tudor ne-am antrenat oarecum dupa ureche, intr-un bun sfarsit ne-am dat seama ca, daca vrem sa avansam, trebuie sa apelam la putin ajutor din partea cuiva competent. Asa am cunoscut-o pe Mihaela Botezan (Miha de acum inainte), undeva pe la mijlocul lunii septembrie, imediat dupa ce ne-am intors de la Podersdorf. Atunci i-am si spus planurile noastre pentru maratonul de la Valencia din noiembrie.

Citeste in continuare

Drumul catre 10h:01min. Prima parte.

Ca sa povestesc despre timpul meu de 10h:01min de la Podersdorf, va trebui sa fac o lunga recapitulare a cum s-a desfasurat anul competitional 2015. Practic – pe scurt, despre ce n-am scris pe blog in ordine cronologica. Totul in 3 parti, dupa cum urmeaza:

  • Inceputul de sezon & concursurile din vara
  • IM Copenhaga
  • Podersdorf

Citeste in continuare