Pui Tikka Masala

 Ingrediente:

 

Pentru marinat carnea:

 600 gr pulpe sau piept de pui, taiate bucati

3 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi

sucul & coaja de la 1 lime

1 lingurita coriandru, macinat

1 lingurita chimion

1 lingurita pudra chili

sare & piper

2 linguri iaurt grecesc

1. Amestecam mirodeniile cu sucul de lime si iaurt si adaugam bucatile de carne in marinata. Amestecam bine, sa acoperim toate bucatile, si lasam la frigider cateva ore la marinat.

Pentru sosul picant:

3 linguri ulei de masline

1 ceapa rosie

1 ardei gras verde

2 catei de usturoi

1 bucatica de ghimbir

1 conserva rosii bucati

1 lingurinta chimion

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita boia

1/2 lingurita pudra chili

1 lingurita scortisoara

sare & piper

60 ml smantana

sucul de la 1/2 lime

patrunjel proaspat

Pentru sosul raita:

1 castravete taiat cubulete mici

cateva frunze de menta taiate marunt

5 linguri iaurt grecesc

sucul de la 1/2 lime

sare & piper

2. Incingem in tigaie uleiul si prajim ardeiul si ceapa taiate marunt. Dupa 2 minute adaugam ghimbirul, usturoiul, iar apoi rosiile din conserva. Amestecam si adaugam si restul mirodeniilor si lasam sa fiarba pana scade putin sosul. La sfarsit pasam  totul cu ajutorul mixerului vertical.

3. Intr-o alta tigaie, in putin ulei de masline, prajim bucatile de carne marinate. Cand carnea este prajita, adaugam sosul picant si smantana. Lasam sa mai fiarba inca 20 minute.  La sfarsit adaugam sucul de la lime si putin patrunjel proaspat.

4. Pentru raita trebuie doar sa amestecam toate ingredientele. Sosul rece din iaurt este folosit in bucataria indiana ca si garnitura la preparatele picante, pentru a neutraliza iuteala mancarii. Eu cred ca se completeaza foarte bine.

Serviti puiul cu putin raita langa si lipii naan.  Pentru a scurta timpul in bucatarie, am comandat painea naan de la restaurantul indian:) Sper sa imi fie cu iertare!

Savurati! Giovanna

Giovanna

Despre Giovanna

Abdomenul se face in bucatarie!

Niciun raspuns la Pui Tikka Masala

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit foloseste Akismet pentru a reduce spamul. Afla cum sunt procesate datele comentariilor tale.