Gluten free pizza cu blat din mei

De data aceasta am ales meiul ca si baza pentru pizza noastra, si a fost o alegere inspirata! A savurat-o si fiica mea cea anti healthy food:), deci a fost foarte gustoasa.

Pe scurt, Meiul constituie o sursa excelenta de fier, complexul de vitamine B şi fibre. Ofera proteine cu puţine calorii şi conţine totodata cantitaţi importante de siliciu, magneziu, potasiu şi o cantitate moderata de vitamina E. Ca majoritatea seminţelor şi cerealelor integrale, meiul este foarte bogat in enzime digestive. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fara grija de persoanele cu intoleranţa la gluten sau la alte cereale care provoaca alergii.

Asadar, sa il folosim!

Ingrediente:

 

100 gr mei decorticat

oregano uscat

2 oua

sare si piper

pentru topping:

3- 4 linguri de sos de rosii cu busuioc

rosii cherry

ciuperci

dovlecel

branza de capra

busuioc proaspat

1. Fierbem meiul in apa cu sare si il strecuram. Lasam sa se raceasca putin, apoi il amestecam cu doua oua, oregano uscat si piper negru macinat. Punem amestecul intr-o tava de pizza si introducem blatul la cuptor la temperatura maxima timp de 15 minute.

2. Scoatem blatul si intindem peste sosul de rosii, pe care il facem noi cu ceapa, usturoi, ulei de masline si mult busuioc, sau cumparat:) si presaram toppingurile care ne plac. Eu de data asta am mers cu ce aveam prin frigider:) dar feel free sa o faceti pe placul vostru, sau dupa frigiderul vostru:)

Introduceti totul din nou la cuptor inca 20 minute si savurati linistiti bunatate de pizza fara gluten!!!

Savurati! Giovanna

Giovanna

Despre Giovanna

Abdomenul se face in bucatarie!

Niciun raspuns la Gluten free pizza cu blat din mei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit foloseste Akismet pentru a reduce spamul. Afla cum sunt procesate datele comentariilor tale.