Dovleac copt cu telemea, seminte condimentate si dressing de visine

 Ingrediente:

1 dovleac

200 gr visine congelate

1 lingura miere de albine

3 linguri otet de vin rosu

150 gr telemea cu ierburi

seminte de dovleac

1 lingura boabe coriandru

1 lingura chimion

1 lingura seminte de susan

1 lingura seminte ienibahar

frunze de menta

ulei de masline

sare & piper

 1.  Curatam si taiem bucati dovleacul. Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt, punem bucatile de dovleac in tava, stropim cu putin ulei de masline si condimentam dupa gust. Introducem la cuptor la temperatura maxima pana cand este copt.

2. In timp ce dovleacul nostru se coace, pregatim dressingul de visine. Intr-o craticioara punem visinele congelate cu otetul si mierea si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana ce se ingroasa sosul. Rezervam.

 3. Macinam coriandrul, chimionul si ienibaharul. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline si adaugam semintele macinate, precum si susanul si semintele de dovleac. Amestecam bine la foc mediu pana cand se prajesc putin. Rezervam.

4. Punem bucatile de dovleac copt pe un platou. Rupem bucati de telemea si presaram peste. Adaugam si cateva linguri bune din dressingul nostru delicios si plin de culoare. Presaram semintele condimentate si adaugam cateva frunze de menta pentru constrast si culoare.

Savurati! Giovanna

Giovanna

Despre Giovanna

Abdomenul se face in bucatarie!

Niciun raspuns la Dovleac copt cu telemea, seminte condimentate si dressing de visine

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit foloseste Akismet pentru a reduce spamul. Afla cum sunt procesate datele comentariilor tale.