Catalin Sanpetrean

 

 

Cum a inceput totul

Pot spune ca toata aceasta nebunie cu alergatul a inceput dintr-o joaca (dintr-un impuls copilaresc chiar) in momentul in care am alergat primul semimaraton (in primavara anului 2011), la prima editie a Maratonului International Cluj, incercand sa-i demonstrez surorii mele, Ioana, ca se poate alerga aceasta cursa si fara echipament special, fara antrenament si avand un stil de viata nesanatos. In aceste conditii am scos un timp cat se poate de onorabil (1:32:35), insa urmatoarele 3 zile m-am miscat ca un robot, dupa care am incetat sa mai alerg.

Un an mai tarziu, la a doua editie a Maratonului International Cluj, am zis ca nu pot sa alerg tot aceeasi cursa (din nou am actionat instinctual) si m-am inregistrat sa alerg primul meu maraton. De aceasta data mi-am luat o pereche de pantofi de alergat care in primul rand sunt foarte confortabili (Asics Gel Trabuco 14 – cu care alerg si acuma) si am mai alergat cateva ture inainte de cursa cea mare, insa fara nici un program prestabilit. Si de aceasta data am alergat o cursa destul de buna (3:38:42), care insa nu m-a motivat sa merg mai departe cu acest nou stil de viata sanatos. In schimb am continuat sa am un stil de viata cat se poate de nesportiv.

A urmat o vara plina de incercari, printre care mai bine de o luna am fost mobilizat la pat in urma unui accident de bicicleta cu un diagnostic destul de infricosator: traumatism cranio-cerebral, cu hematoame, convulsii, contuzii si alte fracturi. Experienta aceasta m-a mai calmat si mi-a aratat cat e de important sa fii sanatos si sa poti face sport. Mi-am revenit destul de bine dupa accident, iar in februarie 2013 l-am cunoscut mai bine pe Tudor, cu care am inceput sa alergam, sa ne pregatim pentru Maratonul International Cluj 2013. Am alergat pentru prima data iarna si acest lucru mi-a dat un boost de sanatate! Dupa toate aceste antrenamente rezultatele nu s-au lasat asteptate, ambii obtinand cel mai bun timp personal de la acel moment pentru cursa de maraton (3:13:38), trecand linia de sosire in acelasi timp. Ma simteam extraordinar!

Din acel moment am renuntat la stilul de viata nesanatos (cu mult alcool, fumat si nopti albe) si am ales calea care ma facea sa ma simt plin de viata. Transformarea a fost destul de brusca, transformare pentru care trebuie sa ii multumesc si lui Tudor care m-a sprijinit tot timpul si mi-a dat foarte mult credit. Au urmat astfel mai multe competitii unde am obtinut diverse performante, dar cel mai important am inceput sa ma cunosc mai bine atat fizic, cat si mental.

Pornind de la noua pasiune a lui Tudor pentru triatlon si de la toate povestile lui despre IRONMAN am inceput sa ma antrenez si pentru inot si ciclism, stabilindu-mi un nou obiectiv: sa termin cei 226km de inot, bicicleta si alergat.

Aventura abia a inceput!

Primul meu Ironman > 6 septembrie 2014, Austria Triathlon Podersdorf

This post is also available in: Engleza

Niciun raspuns la Catalin Sanpetrean

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste Akismet pentru a reduce spamul. Afla cum sunt procesate datele comentariilor tale.